Thursday, November 26, 2015

muhasabah diri


saya pernah terbaca tapi tak ingat kat mana

kadang - kadang kita ditegur/dimarah oleh orang tak kira lah siapa, sebenarnya Allah yang hantar orang tu kepada kita supaya kita tak terus melakukan kelalaian. positifkan diri. memang lah kalau kena marah ni sentap nya mesti ada. bengang mesti ada. tapi berusahalah untuk menjadi positif dan cabar diri sendiri untuk berubah. 

cuba lah ye. sama sama kita buat.

till then!
~aidanisme

Tuesday, November 17, 2015

Result UPSR korang berapa?


Dulu, darjah 6 saye tukar sekolah sebab pindah rumah. Dari darjah 1 sampai la darjah 5 memang tak pandai langsung. nombor pun belas2, second last dalam kelas pun pernah. tibe2 tukar sekolah markah semua jadi 70 80 sampai mak pak sendiri pun terkejut. tah sebab cikgu kat sekolah baru tu pandai mengajar saye yang seloww ni atau suasana tu yang buat saye tibe2 semua boleh catch up.

kat sekolah baru jugak baru paham istilah boifren gelfren, gila batak rasanya bila tibe2 kawan sekelas cakap "rohaida, aidil kata dia suka kat awak, nak buat gelfren" maka tercangak2 la saye, gelfren tu ape? tapi tak berani tanya kawan takut kena gelak, balik baru tanya mama. mama kata jangan mengada. ehhh kita tanya maksud gelfren je pun... hihihi....

masa UPSR result saye biasa je. 1A 2B 1C. matematik kot C walaupun matematik dalam kelas selalu A. hahaha... apehal tah.. tapi bila nak masuk sekolah menengah kan ada exam untuk tentukan kelas. time tu saye pulun, sebab ramai cikgu cakap selama ni saye mesti meniru time exam, tapi tak pe... tak pe.. tiru ye.. meh sini nak bukti kan. masa exam khas tu saya dapat 4A. semua markah 98%. paling tinggi dalam kelas. dan hasilnya, masa sekolah menengah saye takde kawan pun dalam kelas tu, ye lah masuk kelas pandai, kengkawan classmate semua masuk kelas no 4 no 5, tibe2 saye masuk kelas no 2. tapi best jugak masa tu, sebab dapat gak bukti kan aku ni idok le selenga sangat. hahaha...

bila masuk kelas pandai, cikgu pun ajar laju, kadang2 blur saye dalam kelas tu. tapi orang sebelah saye baik sangat, dia tau saye blur, dia ajar saye, Yuslina Hanna, tu lah kawan pertama dalam kelas tingkatan 1. dan masa tu saye mmg berdoa dia tak dapat masuk sekolah asrama (selalu form 1 ramai yg akan dapat panggilan kan) supaya dia boleh kawan dengan saye dan ajar saye. hahaha...

saye tak tau la skrg UPSR ni penting ke idok. tapi klu dulu mcm takde kepentingan pun, nak masuk sekolah menengah pun ade jugak exam lain. mungkin berguna untuk masuk asrama kot. tapi nak masuk asrama pun ada exam khas jugak kan. saye dulu lepas exam UPSR tak heran pun bila result nak klua. dapat result mcm tu pun rasa tak heran pun. hahaha...

p/s : darjah 1 sampai darjah 6 tak pernah rasa naik pentas amik hadiah. tapi masih rasa tak heran. lol

till then!
~aidanisme

Friend approval

Nak dekat 8 tahun juga.

Dia add saya remove. dia add saye cancel.

Tapi dalam 2 bulan lepas setelah hampir 8 tahun tu dia add sekali lagi.

Saye approve and she don't even say thanks.

Lantak la. biasalah stalker di mana mana, aku kan femes.. hahaha

#facebook


till then!
~aidanisme

Friday, October 16, 2015

Parcel sampai office.

Yes. I'm receiving parcel almost everyday since last 2 weeks.

Yes guys... everyday.

every parcel cost me only less than rm30.

by doing shopping online i can save time, fuel, parking fee, toll, and of course.. can save more money.

and the fact is, i am super lazy to go to shooping mall.

dont expect too much guys.. please dont.

#merempan


till then!
~aidanisme

Wednesday, October 07, 2015

Team Building Office 2015

saya tak dapat nak pergi team building office tahun ni.

diorg nanti jelajah gua, sampai waterfall, ada paintball, ada jungle tracking.

hurmm...

jelousnyaaaaaaa aku hoi!

till then!
~aidanisme