Friday, April 17, 2015

instinct

since 8 april. seminggu jugak tak jengah blog sendiri. cuma rajin blogwalking. pun tak de la rajin sangat. 2 3 blog yang favourite je lah. yang lain, harom. malas. bz kerja? tak de lah bz mana pun. bz biasa2 je. biasa.. boleh bukak instagram. boleh bukak facebook. so tak de la bz kan? huhuhu... (kata2 yang pernah seseorang cakap tepat dimuka saya semasa di office lama dulu, mcm dia tak buat je kan?)

nampaknya saye mcm boleh boleh lupa cerita lama walaupun dah dekat 2 tahun.

hahahaha... kadang2 teringat jugak. biasalah tu. benda yang sangat terkesan dihati. memang lah susah nak lupa. itulah saye, boleh memaafkan. tapi belum tentu boleh lepak semeja selepas itu. susah nak ubah.

Anugerah yang Allah bagi kat saye (ade instict dan selalunya mmg tepat) ni menyebabkan saye ni susah nak dapat kawan. saye tah mcm mana boleh tau orang ni sembunyikan sesuatu darpd saye (dan akhirnya saye tahu juga) seseorang ni begitu baik sebab baik ade makna. seseorang mengumpat dibelakang saye tapi baiknya bile berdepan. semua lah. Tapi saye masih boleh buat dek je depan orang2 tersebut.




jadi tak perlu lah nak bermanis kata depan saye, saye tahu.

beberapa hari ni (selama tak berblogging) fikiran saye melayang. melayang benda tah hape2. boleh kata semuanya benda mengarut2 je. tapi dalam melayang2 tu takut juga sebenarnya. klu jadi betul2 ape akan jadi pada saye nati? Saya harap Allah bagi petunjuk. Dulu masa beberapa minggu sebelum arwah abah meninggal, saye hari terbayang bayang ayah meninggal. orang baca yassin, abah ditutup dgn kain putih, terbayang bayang nafas abah tibe2 tak ada masa dia tido. bukan mimpi tau, siang2 buta. tengah duduk tengok tv. tibe2 melayang fikiran. tak lama lepas tu, abah meninggal. tapi bukan waktu tido. tapi masa saye tenung abah yang dah kaku tak bernyawa tu (lepas letih baca yassin tah berapa round) tibe2 saye teringat yang saye pernah terbayang perkara yang jadi waktu tu, orang kata dejavu ye? ha mcm tu lah. jadi bila fikiran saye melayang2 ni, saye jadi takut.

seminggu saye pendam nak belog kan cerita ni. saye cerita jugak lah. bagi lapang sikit dada. sebab tak tau nak cerita kat sape. dan mcm mana nak mulakan cerita tentang ni.

beberapa bulan sebelum ni, saye ada ke kenduri kahwin kawan asben. terjumpa pulak dengan kawan sekolah. tibe2 dia bgtau saya
"aida.. makin lawa skrg, buat bisnes kan mesti lawa kan. buat hai-o kan"
"he he ha ah (terkesima kejap)"
"hari tu kawan kite (panggilan zaman sekolah) dia satu office dengan awak dulu. dia kata aida dah berenti dah dia buat hai-o fulltime. dah pakai kereta besar"
"(terus pandang asben kat sebelah. asben sengih je)"
"sape kawan awak tu?"
"*****"
"tak kenal la pulak. satu office dengan kite?"
"awak bahagian *** kan?"
"eh bukan. salah orang kot"
"tak de lah, dia siap sebut rohaida omar kan? siap tunjuk gambar lagi"
"hihih ye ke?"

saye amiin kan ajelah.

siapa orang tu?

serius saye tak kenal pun.

glemer jugak aku nih! hihihi

till then!
~aidanisme

Wednesday, April 08, 2015

kau yang salah aku pulak yang kena?

tadi ada email daripada 1 company ni, cakap saye ni salah buat request dia.
saye cek2 balik dengan form yang dia send by email ni. hurmm ape yang salah ni? jadi saye buat dek je dengan email dia tu. saye tak perasan dia cc skali boss saye, huhu.. sekali boss email saye minta saye amend dan revert balik email tu.

kalau ikut email dia, dia kata nama company terbalik (dia request 2 benda). eh impossible sangat terbalik. tapi takpe saye tukar je lah. tat sat (speaking kedah) dia call

"cik aida, i yang email tadi. i check masih tak berubah"

"eh ye ke? sekejap ye i check balik"

"sorry? what u say?"

"wait for a while, i check it now" (tadi ko yang cakap melayu, bila aku cakap melayu ko tak paham pulak?)

after a while......

"ok. u may try again"

after couple of minutes

"cik aida, tak ada ape yang berubah pun, u chek or not? bla bla bla bla bla"

"i see... so u punya form ni salah. code company dalam form u ni terbalik, dats y i reg terbalik" (saye cakap sopan santun je ni, orang kata, nak inform je)

"form? what form? tu form bukan i buat, KL yang buat, i tak nampak form tu.. bla bla bla" (berlagak!)

"hurmm, its ok, bg i 10 minit, then u boleh try" (malas nak layan org berlagak)

---------------------------------------------- end of conversation.

jarang sebenarnya dapat customer mcm ni. memang jarang sangat. saye rasa mungkin dia dah kena marah dengan empunya company yang terbalik tu. tu pasal dengan saye2 sekali kena marah. tapi jangan lah sampai cakap pun nak kuat2 tengking2 orang, dah memang code ko bagi tu yang terbalik. saye bgtau lah terbalik. takkan nak cakap saye salah ter register terbalik. imposibble sangat ok. sangat tak logik.

eyy sakit pulak hati kita tau!


till then!
~aidanisme

Thursday, April 02, 2015

Wanita Terbahagia

Sukanya dengar lagu ni. jom dengar sama-sama.....

Jujur ku mengakui
Pantas ku beri
Seribu pujian buat kamu

Jauh di dalam hati
Selalu ku rasa
Bersyukur aku mengenangmu
Kerna cinta dari kamu
Jadikan aku
Wanita terbahagia di dunia

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Kamu ku yakin tahu
Ku yakin sama
Tujuanmu dengan tujuanku

Jauh di dalam hati
Selalu ku rasa
Bersyukur aku mengenangmu
Kerna cinta dari kamu
Jadikan aku
Wanita terbahagia di dunia

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
Lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Bersama kamu
Ku jadi tahu
Artinya waktu
Lebih berharga dari harta di dunia

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta

Bersama kamu
Ku rasa jauh
Lebih mengerti
Arti cinta tanpa harus mengucapkan cinta



till then! ~aidanisme