Monday, April 21, 2014

Wedding dan Jaya Jusco

Start tahun ni setiap sabtu aku ada swimming class. jadi kalau ada kenduri kahwin memang lmbt sikit la sampai ke tempat kenduri nya. Sabtu lepas aku temankan mama pergi kenduri anak kawannya kahwin. si pengantin tu jugak merangkap student kepada laki aku. tapi laki aku tak datang sebab pegi team building, maka aku je lah jadi pengganti. oh ye kami bawak skali khayrin dan khalisa. 

behave je diorg ni, dah besar kan. dah tak payah suruh2 sangat, pandai je duduk sendiri, amik air sendiri (nasik & lauk tinggi sangat tak sampai) dan juga naik pelamin tanpa segan silu  -____-


gambar ni zoom sampai habis tau, sebab aku belum sampai kat pelamin dia dah menari nari kat atas tu, jadi sebelum musnah pelamin org baik aku amik je dulu gmbr ni.

percaya tak percaya gambar pengantin 1 pun aku tak amik, yang ada gambar ade budak tu perasan jadi pengantin dan memaksa maksu amik gmbr dia posing atas pelamin tu. kakak dia pulak jadi pelakon tambahan supaya nampak majlis dia lebih meriah.. aku layan kan je lah. lagipun masa tu dah pkl 3 lebih, orang pun dah tak ramai, dewan dah nak kosong dah. 


Masa ni kakak dia dah sampai, kakak malu2 nak naik. tapi aku suruh jugak naik kang monyok je gambar dia tak ada. 

cara posing tu aku tak ajar tau, memang dia posing sendiri je. 

ni masa g jusco lps pergi kenduri, kat tangan tu epal hijau, rileks je makan sambil jalan2 kat shopping mall tu, tu penat kot, tgk macam boleh duduk je, duduk jap lah. huhuhu

Selamat Pengantin Baru Fazliana dan suami. semoga sentiasa dibawah lindungan Allah selamanya


till then!
~aidanisme

Friday, April 18, 2014

Malaysia Breakfast Day | MILO


Aku baru je balik dari The School @ Jaya One Petaling Jaya tadi, p amik t-shirt dengan bib untuk larian ahad ni. larian kedua tahun ini. beratur amik bib tak sampai 20 minit pun tapi parking fee punyalah mahal, RM8.00. iye iye aku ingat free je sebab tak ada mesin apa pun, tapi bila dah off engine kereta, ada mamat india datang dengan buku resit, 

bila tanya 
"berapa ye?" 
"L.A.P.A.N R.I.N.G.G.I.T"
"okay"
tapi aku rasa nak pitam kat situ jugak.huhuhu...

mungkin awal lagi, orang pun tak ramai, kaunter pun banyak, ada la dalam 10 kaunter (ke lebih, idok le aku kira tadi), jadi memang tak ada la beratur panjang, terus je dapat masuk lane. aku bawak 8 resit untuk collect bib & t-shirt. diorg ni bagus la, diorg tanya mana satu kita punya resit lepas diorg buat kita punya dulu sebelum dia buat orang lain punya. i like. (walaupun sama je, kena tggu gak yang lain punya kan hahahaha).

serius sangat muka adik ni. takpe jangan kacau dia, jom amik gambar dia, hihi...

sambil adik kaunter ni buat kerja aku pun amik2 la gambar, orang sebelah usha je, eh aku blogger mesti la kena amik gmbr, haha eksyen sangat ahkak blogger ni tau, tapi lepas tu aku tengok dia pun bwk klua henpon dia, on camera, skali aku pandang dia terus off.. haha ko kenapa? nak amik, amik je la... jangan amik gmbr aku dah la. hihihi ahkak blogger memang kuat perasan dik.. 

macam pengawas adik ni, hahaha.. sorry dik jangan mare. adik ni tugas dia tengok kaunter mana yang tengah free lepas tu sape yang tgh beratur tu dia tolong tunjuk sila ke kaunter sana.. ha gituuu.
tu belakang tu tempat baju dan bib. 

so korang yang masih belum pegi amik bib, ini cara2 nya.

beratur --> masuk kaunter mane yang kosong --> bagi borang kat adik2 kaunter ni --> tunggu je dia cek, amik bib & amik t-shirt --> sape yang collect byk bib sila cek semula --> settle. 


tiba tiba ada minah MILO ni tahan aku, dia bagi aku pelapik mug ni pastu dia suruh senyum yang paling manis, dia nak amik gambar. ahkak klu suruh senyum mmg takde hal la dik, meh senyum meh. tapi tak de la gmbr aku tu, lupa lak nak snap kat ipad diorg. huhuhu... 

8 bib & 8 tshirt = tak ada beg, bawak sendiri. ade abg tu 13 bib & 13 t-shirt pun xde beg.. phew!

lepas habis collect bib mcm cepat sangat pulak nak balik office. sebab parking rm8 kan, tapi tak de tempat nak jalan pulak, yang ada cold storage, guardian, apetah kedai lagi 1 tu, lupe dah nama nya. tak pe lah, balik jugak la takut jem pulak nanti. The School dengan office aku dengan je, 17minit (kata google maps). 

so ini lah no ahkak ye. ahad ni jom lari, tapi sape yang tak lari pun boleh datang, milo ajak korang semua 1 malaysia breakfast kat putrajaya. jom ramai2...


till then!
~aidanisme

Sape boleh tolong buatkan header blog saye?

hehehe... aku sekarang tak ada masa nak meng-design. kat office sibuk dengan kerja office la kan, habis waktu office aku pergi gym sampai la pukul 9 malam. balik rumah selalu nya aku masak untuk bekal kitorg laki bini untuk esok nya. ha! aku memang bawak bekal skrg, sebab macam yang aku cakap la kat sini susah sket nak makan, dah tak kan aku je bawak bekal, laki ai pun nak la jugak kan. mama aku cakap, untung dapat suami yang nak bawak bekal ni, ada sesetengah laki tak nak bawak bekal. malu.. 

malu? bawak bekal pun malu ke? ke memang ada jenis begini? hahaha kelakar nye. laki aku tu siap boleh tarik muncung kalau tak da bekal untuk dia pergi kerja. kadang2 tak makan satu hari, bila amik aku balik keja dapat lah tengok muncung sedepa, 

aku tanya :
"kenapa?" 
"lapar......" 
"nape tak makan?" 
"tak de makanan"
"tak kan xde makanan langsung?"
"ye la, semua makanan tu boring. kalau ade bekal best sket nak makan"  

manja sangat die tuh.. uhuhuhhhh

jadi seboleh nya memang aku masak je la, simple2 je, janji ada bekal nak bawak esok nya. bagus jugak, jimat belanja kan.... hurmm mcm dah melalut je ni cerita ni.. hahahhaa.. ok sape yang boleh tolong buat kan header utk blog aku ni, bagitau la. bayar pun ok tapi jgn la mahal sangat eh.. hihihihi...


till then!
~aidanisme